Η εταιρία Αυγά Παππά
Ποιοί Είμαστε

Η Εταιρεία ΑΥΓΑ ΠΑΠΠΑ αρχίζει από τον Δημήτριο Παππά το 1955. Ήταν από τους πρωτοπόρους στον τομέα της συστηματικής αυγοπαραγωγής με δυναμικότητα αρχικά 200 κότες φτάνοντας το 1985 στις 60.000 κότες. Το 1985 φτιάχνεται ωοσκοπική συσκευαστική μονάδα και το 1987 η πτηνοτροφική επιχείρηση μεταβιβάζεται στο Νικόλαο Παππά. Ο Νικόλαος κληρονόμησε το μεράκι και την εμπειρία του πατέρα του, προχώρησε ωστόσο ακόμα παραπέρα. Έκανε εξειδικευμένες σπουδές στο Harper Adams Agricultural College (τωρινό university) στην Αγγλία, στο τομέα της πτηνοτροφίας.
Επιπλέον έχει παρακολουθήσει ειδικά σεμινάρια και κατέχει πτυχία Λογιστικής και Οργάνωσης Διοίκησης Επιχειρήσεων. Το 1996 η επιχείρηση αλλάζει έδρα στη περιοχή Ριτσώνα-Αυλίδας και νομική μορφή σε ΑΕ (Ανώνυμη Εταιρία) και η δυναμικότητά της φτάνει στις 90.000 αυγόκοτες.
Το 2010 η ΑΥΓΑ ΠΑΠΠΑ αναγνωρίζοντας τις ανάγκες της εποχής για την προστασία του περιβάλλοντος και με στόχο να διαθέτει πάντα ποιοτικά και νόστιμα αυγά , προσανατολίζεται στην πράσινη ανάπτυξη.
Προβαίνει στις εξής ενέργειες:
- Αλλάζει όλες τις κλωβοστοιχίες σε νέου τύπου εμπλουτισμένες κλωβοστοιχίες Ευρωπαϊκών προδιαγραφών με καλύτερες συνθήκες διαμονής για τα ζώα. - Αξιοποιεί τα απόβλητα της κότας φτιάχνοντας το φυσικό λίπασμα ΑΥΛΙΣ κατάλληλο για κήπους και αγρούς. - Φτιάχνει η ίδια την τροφή για τις κότες, 100% φυτική τροφή απαλλαγμένη από βλαβερές ουσίες όπως ζωϊκά άλευρα και ψαράλευρα.

Σήμερα διαθέτει ιδιόκτητο στόλο φορτηγών - ψυγείων για τη διάθεση των προϊόντων της.
Επίσης διαθέτει πιστοποιήσεις ISO 22000, TUV ΑΥΣΤΡΙΑΣ, Ο ΕΠΙΜΕΝΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ και HACCP εξασφαλίζοντας την άριστη λειτουργία σε όλα τα επίπεδα.
Η επιχείρηση ετοιμάζεται μέσα στα επόμενα χρόνια να παραδοθεί στην τρίτη γενιά.

Στόχοι

Η ΠΑΠΠΑΣ ΑΕ είναι μια οικογενειακή επιχείρηση. Διαθέτει στο σύνολό της 10 εργαζομένους και χωρίζεται στο τομέα της παραγωγής και της διοίκησης.
Όλοι μαζί στην ΠΑΠΠΑΣ ΑΕ έχουμε κοινούς στόχους:
• Να προσφέρουμε με υπευθυνότητα στον καταναλωτή πάντα φρέσκα, ποιοτικά και νόστιμα αυγά.
• Να αναβαθμιζόμαστε διαρκώς εφαρμόζοντας σύγχρονη τεχνολογία και γνώση. • Να φροντίζουμε την καλύτερη διαβίωση της όρνιθας.
• Nα σεβόμαστε τον άνθρωπο και το περιβάλλον.


Κοινωνική ευθύνη

Η εταιρική κοινωνική ευθύνη είναι ένας μοντέρνος όρος ωστόσο η πραγματική του έννοια αφορά τον ανθρώπινο χαρακτήρα μιας επιχείρησης και το μέγεθος της προσφοράς της στο κοινωνικό σύνολο. Στην ΑΥΓΑ ΠΑΠΠΑ Α.Ε. πραγματοποιούμε δράσεις κοινωνικής ευθύνης εδώ και χρόνια και είναι μεγάλη η χαρά μας κάθε φορά. Πιστεύουμε ότι ο κάθε οργανισμός αποτελεί μέρος του συνόλου και είναι ιδιαίτερα σημαντικό για εμάς, να προσφέρουμε όσο μπορούμε στην βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των συμπολιτών μας.

Photo gallery

Εταιρεία